Piskóta
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 125 g liszt
- 125 g cukor
- 35 g kakaó ha nem akkor ezt a liszthez adjuk
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük és mikor már szép a hab de még nem kemény hozzá adjuk lassan a cukrot (2-3 részletben) és kemény habot verünk belőle. Mikor kész darabonként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Míg a robotgépünk dolgozik a lisztet és a sütőport átszitáljuk és összekeverjük,- csokis piskóta esetén természetesen a kakaóport is..
A tojásos masszánk kész akkor egy fakanállal a lisztet hozzá keverjük. nagyon szép masszát kell kapjunk.
Előkészítjük a formánkat és torta karikát használok és csak az aljára rakok sütőpapírt ha tepsiben készül akkor is csak az aljára raknék de ezt rátok bízom a kipróbálását. Észrevételeket írjátok meg nekem és javítom a szöveget. Előre is köszönöm.
A sütőt természetesen előmelegítjük 200 fokra mikor behelyeznénk a piskótánkat levesszük 180 fokra ahol sütjük úgy 15 percig a piskótánkat utána 160 fokra levesszük és tőpróbáig sütjük.
Én hagyom a lekapcsolt sütőben kihűlni a piskótát nem tudom ha kivenném rögtön összeesne e. Majd pótolom az információt.
Ezt a receptet használom a formatortál esetében is. Nálam bevált.
Sok sikert kívánok a kipróbáláshoz.