Piskóta 

Hozzávalók:

  • 5 db tojás 
  • 125 g liszt 
  • 125 g cukor 
  • 35 g kakaó ha nem akkor ezt a liszthez adjuk 
  • fél csomag sütőpor 

Elkészítés:

tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük és mikor már szép a hab de még nem kemény hozzá adjuk lassan a cukrot (2-3 részletben)  és kemény habot verünk belőle. Mikor kész darabonként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Míg a robotgépünk dolgozik a lisztet és a sütőport átszitáljuk és összekeverjük,- csokis piskóta esetén természetesen a kakaóport is.. 

A tojásos masszánk kész akkor egy fakanállal a lisztet hozzá keverjük. nagyon szép masszát kell kapjunk. 

Előkészítjük a formánkat és torta karikát használok és csak az aljára rakok sütőpapírt ha tepsiben készül akkor is csak az aljára raknék de ezt rátok bízom a kipróbálását. Észrevételeket írjátok meg nekem és javítom a szöveget. Előre is köszönöm. 

A sütőt természetesen előmelegítjük 200 fokra mikor behelyeznénk a piskótánkat levesszük 180 fokra ahol sütjük úgy 15 percig a piskótánkat utána 160 fokra levesszük és tőpróbáig sütjük. 

Én hagyom a lekapcsolt sütőben kihűlni a piskótát nem tudom ha kivenném rögtön összeesne e. Majd pótolom az információt. 

Ezt a receptet használom a formatortál esetében is. Nálam bevált. 

Sok sikert kívánok a kipróbáláshoz.