Fondant 

Hozzávalók: 

  • 500-1 kg porcukor átszitálva 
  • 1 ek margarin
  • 2 ek méz
  • 6 ek víz
  • 1 ek zselatin

Elkészítése

Gőz felett összevegyítjük a margarint zselatint vizet és a mézet. Mikor felolvadt a margarin bele öntjük a 500 g  porcukorba és összekeverjük, ha nagyon folyós szitálunk még bele porcukrot annyit amennyit felvesz (ez különböző mennyiség).

Eleinte kanállal kavarjuk, ha már nem megy tovább kiöntjük és kézzel gyúrjuk addig míg nem nagyon ragad.    

Mikor már úgy látjuk hogy jó folpackba csomagoljuk majd ezt zacsiba tesszük és be a hűtőbe 1 napra. 

Felhasználás elött 1 órával kivesszük a hűtőből. Felhasználás elött átgyúrjuk vajas kézzel. 

 

Színezés:

  • Folyékony festék nem jó, mert képlékennyé válik a masszánk. Ha nincs más akkor a porcukorral csinálj belőle színes masszát utána gyúrd át a cukros színes masszával a fondantot. Tudni kell erről, hogy nem lesz tökéletes színe világosabb lesz.
  • Por színező vagy gél a legjobb.

Tudnivalók:

  • Ha törik , akkor sok benne a porcukor és gyúrj bele margarint.
  • Ha szakad, akkor sok benne a margarin, és gyúrj bele porcukrot
  • HA a túl gumis, akkor sok a zselatin benne.

Mozzanatok egymás után 

                                            

                   Átszitált porcukor                                                                          Még nagyon lágy 

 

                                                                 

                   Kicsi porcukor                                                                                       Már jó 

 

                   Csomagolás