Főzött citromos krém alapkrémből

 

Hozzávalók:

  • 5 dl tej 
  • 5 ek liszt 
  • 20 dkg margarin 
  • 20 dkg porcukor 
  • 2 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése: 

A lisztet és a tejet felrakjuk főni és keverés mellett sűrű krémet készítünk (nagyon sűrűt). Mikor már állagra jó, levesszük a tűről belereszeljük citromunk héját (figyelve fehér részt ne reszeljük) és hagyjuk kihűlni.

Míg hűl a tejes pépünk addig a vajat a cukorral jól kikeverjük majd a kihűlt péphez adjuk és utána adagoljuk a citromunk levét is kóstolni muszáj, mert onnan tudjuk kell e bele mind.

Járok néha úgy, hogy egyszerűen nem lesz savanykás eléggé a krémem akkor nem rakok bele több levet mert akkor túl híg lesz hanem citromsavat rakok bele picit felhígítva. Ezzel még óvatosabban kell bánni, mert ettől meg nagyon savanyú is lehet a krémünk. Családom imádja ezt a krémet főleg nyáron hűsítően hat.