Főzött citromos krém alapkrémből
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A lisztet és a tejet felrakjuk főni és keverés mellett sűrű krémet készítünk (nagyon sűrűt). Mikor már állagra jó, levesszük a tűről belereszeljük citromunk héját (figyelve fehér részt ne reszeljük) és hagyjuk kihűlni.
Míg hűl a tejes pépünk addig a vajat a cukorral jól kikeverjük majd a kihűlt péphez adjuk és utána adagoljuk a citromunk levét is kóstolni muszáj, mert onnan tudjuk kell e bele mind.
Járok néha úgy, hogy egyszerűen nem lesz savanykás eléggé a krémem akkor nem rakok bele több levet mert akkor túl híg lesz hanem citromsavat rakok bele picit felhígítva. Ezzel még óvatosabban kell bánni, mert ettől meg nagyon savanyú is lehet a krémünk. Családom imádja ezt a krémet főleg nyáron hűsítően hat.