Joghurtos tejszínhab krémnek 

 

Hozzávalók: 

  • 500 ml Meggle cukrászhab( vagy ami nálatok bevált)
  • egy nagy dobozos joghurt ízlés szerint
  • Tartaléknak (habfixáló, zselatin) ha mégsem lenne elég kemény a hab

Elkészítése

Fogjunk egy tiszta száraz tálat és verjük fel a habot. Én nagyon keményre verem ilyenkor, mert a joghurt úgy is lágyítani fog rajta picit. ha végeztem utána keverem bele a joghurtot szintén habverővel (mixerrel). Néha ha olyan a joghurt rakok bele gyümiket is. ez persze ízlés dolga. 

 

Veszélyek: 

Ugye nem is kell ecsetelnem, hogy a legnagyobb veszély, hogy nem lesz elég kemény. 

Azért írtam, legyen nálunk még habfixáló, amit ugye tasak szerint használunk( kevésbé szeretem sőt egyáltalán nem használok) 

A másik amire felhívtam a figyelmet a zselatin. Na ezzel vigyázva bánjunk!!! A por állagút használom mindig olcsó és sok sütihez elég. A tasak tartalmát előírtaknak megfelelően elkészítjük, mikor már kicsit kihűlt rakok bele 1-2 evőkanál habot, elkeverem és beleforgatom a többi habba. Erre azért van szükség, hogy ne maradjanak csomók a krémben. Ha a zselatint nem sikerül elegyíteni rendesen az 1-2 kanál krémmel ne keverjük bele a többibe, inkább kezdjük újra. 

 

Nyomtat